В Новогодишната нощ на  31 декември 2023 г. на сцената

...
В Новогодишната нощ на  31 декември 2023 г. на сцената
Коментари Харесай

Много музика и „тиха заря“ в Пловдив за ЧНГ

В Новогодишната нощ на  31 декември 2023 година на сцената на площад „ Стефан Стамболов “ в Пловдив в 22:00 ч. стартира формалната стратегия по посрещането на Новата 2024 година. Водещ ще е Деян Славчев – Део.

Първи в 22:00 ч. започва група „ Тригайда “. След тях, в 22:45 ч. на сцената се качва Ника (Nicka). По традиция в 23:30 ч. празничната атмосфера подгряват танцьорите от Фолклорен отбор „ Тракия ”.

Точно в среднощ – 0.00 часа ще има заря. Изстрелването на илюминациите ще бъде осъществено от две позиции синхронизирано – пространството зад елхата на площада до Община Пловдив и площадка на рид „ Бунарджика “.

В унисон с трендовете в европейски мащаб за съкращаване на шумовото натоварване върху хората и животните при осъществяването на професионални пиротехнически илюминации, се планува използването  на така наречен „ тиха заря “. Този вид фойерверки се характеризират с минимално звуково налягане, оскъдни излъчвания на пушек и доминиращ светлинен резултат.

Звездата на Новогодишната стратегия, проведена от Община Пловдив, стартира своя концерт в 00:30 ч. Ще забележим онлайн превъзходната английска певица, музикант и диджей Соник (Sonique).

Заповядайте на площад „ Стефан Стамболов “, с цел да посрещнем дружно новата 2024 година!

Тригайда

Тригайда е група на световноизвестният български DJ Иван Шопов. Стилът им смесва обичаен български фолклор със модерна електронна музика, като планът е прочут в актуалната европейска сцена. Дебютният им албум „ ELATE “ има модерно звучене и разкрива нов прочит на българското музикално завещание, употребявайки фолклорни претекстове и песни като основа на своите композиции. Те получават нов живот посредством въздействия от известни електронни жанрове като и drum and bass, dubstep и triphop. Проектът TRIGAIDA сплотява гения, творчеството и опита на трима одобрени музиканти на българската музикална сцена, а точно Георги Маринов – Хорхе (Oratnitza, Тъпани и гайди, The Groovin ‘Pipers), Иван Шопов (известен също като Balkansky, Cooh ) и Ася Пинчева (Oratnitza, Космически гласове от България)

Ася Пинчева (вокали)

Ася Пинчева е родена в гр. Казанлък. Завършва гимназия в Национално учебно заведение за фолклорни изкуства – Широка лъка “, след което продължава образованието си в „ Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство “ в гр. Пловдив. През годините, Ася взе участие в разнообразни състезания в страната и в чужбина и е част от разнородни музикални планове, някои от които са: “Космически гласове от България “, Oratnitza “, Мерудия ” и “The Groovin’ Pipers ”.

Иван Шопов (електроника)

Иван Шопов е роден в гр. Троян. Той е разнолик актьор – музикант, продуцент, композитор, художник, учител, естет и модернист. Различните му музикални планове обгръщат жанрове като drum and bass, IDM, jazz, ambient, techno, rock и класическа музика. С над 250 издания зад себе си, измежду които редица солови и общи албуми с други реализатори, Иван е водеща фигура на европейската електронна сцена. Проектите, отличаващи Иван от останалите актьори в тази сцена, смесват обичаен български фолклор с електронна музика и джаз. Сред най-популярните му албуми в тази посока са “Канатица ” дружно с Авигея, “InFusion ” дружно с Теодосий Спасов и албумите “Кукер ”, и “Оренда ” с плана Бalkansky. Европейските подиуми, на които Иван е концертирал, са безчет. В неспирните си интернационалните участия той доближава и Съединени американски щати, Южна Америка, Русия, Азия, Австралия и Нова Зенландия.

Георги Маринов – Хорхе (гайда, диджериду)

Георги Маринов (Хорхе) е различим реализатор на гайда и диджериду в “Oratnitza ”, „ Тъпани и гайди “ и “The Groovin’ Pipers ”. С музикалните си планове е имал участия из Малайзия, Русия, Канада, Съединени американски щати и цяла Европа. Заедно с групировката “Oratnitza ” взе участие в композирането на музиката за церемониите по откриването и закриването на Световното Първенство по Художествена Гимнастика през 2018 година. С творчеството си, взема присъединяване и в голям брой телевизионни излъчвания и медийни формати. Най-популярните албуми, в които той взима присъединяване са “Folktron ” и “Alter Ethno ”. Георги Маринов е прочут и с образното изкуство, което основава. Той приключва графика в Национална художествена академия. Като актьор работи най-много в региона на високия щемпел и ксилографията. Негови творби са представяни по време на редица групови изложения, а първата му независима галерия – „ Земя “ се организира в Художествена къща ТРИАДИС през 2010та година През 2020та година Георги реализира изложбата “Ритъм ” дружно с неговия сътрудник график и музикант Иван Шопов, която е показана в изложба DOZA в гр. София и изложба Серякова къща в гр. Троян.

Nicka

Nicka е най-бързоразвиващият се актьор в България сега с 3 песни в Топ 10 на BG Radio, а дуета и с Графа „ Алиби “ е един от най-популярните това лято. NICKA е един от най-младите и нови актьори на българската музикална сцена. Надежда Александрова, както е същинското име на изпълнителката, попада за пръв път в полезрението на публиката с присъединяване си в телевизионното предаване “Гласът на България ” през 2019 година. С акустична версия на песента Wicked Games, Nicka обръща всички столове на журито, а осъществяването ѝ към днешна дата има над 7 милиона гледания в интернет. С присъединяване си във формата, Nicka сграбчва вниманието на Рафи Бохосян, който я кани да стане част от новосъздадения от него лейбъл „ Yan Brothers “. Само на 18 години, Nicka написа сама музиката и текстовете си, а Upset e първата от многото ѝ идни песни. Творчеството ѝ се отличава с поп звучене, съчетавайки обичаната благозвучност и емоционалност на музиката от предишния век с другия взор и визия на новото потомство, все по-смело заявяващо позицията си. Стилът й е най-точният преход към електронното звучене съчетано с мелодичността на Sonique.

Ансамбъл Тракия

Вече 46 години Фолклорен отбор „ Тракия “ е горделивост за жителите на град Пловдив и района. Новатор в музикалните и танцови форми, като нито за момент не прекъсва връзката на актуалното изкуство с дълбоките корени на българския фолклор, обреди и митове. Спектаклите на Ансамбъла излизат от рамките на обичайните концерти и по един ослепителен метод разкриват голямото фолклорно благосъстояние на България от всички етнографски области. Музикалните и танцови осъществявания на ансамбъла ще бъдат показани от 25 актьори на сцената.

До в този момент са изнесени хиляди концерти във всички краища на България и 53 страни по света като: Франция, Италия, Белгия, Германия, Израел, Япония, Индия, Мексико, Колумбия, Сирия, Алжир и така нататък Ансамбълът си е основал интернационално име в международната просвета – едно неповторимо достижение за град Пловдив.

Ансамбълът е оставил в съкровищницата на Българска национална телевизия десетсерийният филм “Танците на българина ” и редица други художествени филми и записи от концерти, които ще разрешат на публиката да съпреживее незабравими моменти за българския народ посредством неговите единствени по рода си песни, танци и костюми. От основаването си до през днешния ден „ Тракия ” е събитие в националната ни просвета и „ лице ” на град Пловдив, присъствайки на всички значими конгреси с изяви при откриването им или със независими концерти.

Sonique

В първите минути на Новата година на сцената ще се качи Sonique, английски артист, музикант и DJ. Тя притегли публичното внимание като член на танцовата група S’Express при започване на 90-те години, само че реализира по-голям триумф като соло реализатор първоначално доникъде на 2000-те. През този интервал тя доближава топ 20 шлагери в Обединеното кралство с „ It Feels So Good “, „ Sky “, „ I Put a Spell on You “ и „ Can’t Make Up My Mind “ и печели премията BRIT през 2001 година соло реализатор.

Награди: MTV Europe Music Awards, NME Awards, Smash Hits Poll Winners Party, The Record of the Year, BMI Pop Awards, Ivor Novello Awards, International Dance Music Awards, Brit Awards

Деян Славчев – Део

Део, е български ефирен водещ. Водил е музикалното предаване „ Джубокс “ по Българска национална телевизия 1, както и „ Джубокс: любовни квартири “, „ Рекламна пауза “ и „ Големите 10 “ по същата телевизия. Бил е един от водещите на предаването „ Това го знае всяко хлапе “ дружно с Димитър Павлов.

Понастоящем е водещ на „ Спорт Тото “ по bTV, като преди този момент е водещ на предаваните по Българска национална телевизия тиражи.

Има премия за Цялостен принос в хип-хопа на годишните награди на 359Awards 2016. През 2008 година се снима още веднъж във водеща роля на кино лентата „ Прогноза “, режисиран от Зорница София. Део побеждава в благотворителното шоу на Нова Телевизия Vip Brother 3 на 10 май 2009 година Малко по-късно издава собствен личен албум – „ Това съм аз “.Есента на 2011 година се завръща като водещ на шоу в телевизионния ефир – „ X Factor “ по Нова ТВ.

Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР